BBL-opleiding nieuwe stijl

Maram-onderwijs werkt samen met HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur Amsterdam

Maram-onderwijs leidt momenteel 2 Syriërs op bij Vepa in Hoogeveen. Zij volgen een bijzonder onderwijs traject. Het doel is om een diploma Meubelstofferen niveau 2 te behalen. Omdat in Noord-Nederland geen opleiding meubelstofferen te vinden is, heeft Maram-onderwijs contact gezocht met HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur in Amsterdam.

Deze contacten hebben geleid tot een BBL overeenkomst waarbij Maram-onderwijs de algemene vakken geeft en het HMC het vaktechnische deel doet. Het is een BBL opleiding waarbij de werknemer minimaal uit het productie proces wordt gehaald en de vakvaardigheden maximaal op het bedrijf afgestemd worden.

Dit is een duidelijk voorbeeld van Publiek-Private samenwerking. Onderwijs en bedrijfsleven werken samen om mensen een opleiding te bieden waarmee zij blijvende kansen op de arbeidsmarkt verkrijgen (duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt).

Momenteel is Maram-onderwijs in gesprek met andere stoffeerbedrijven om ook daar op deze manier het onderwijs vorm te geven. De opleiding komt naar de werkvloer. Daar zit de kennis en kunnen de vaardigheden goed geoefend worden. Maram-onderwijs biedt in Noord-Nederland dit opleidingstraject aan in samenwerking met HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur.

Wilt u als bedrijf meer informatie of kent u bedrijven die in dit traject passen? Kent u mensen die deze opleiding zouden willen doen?

Neem dan contact op met Marius Klein of Anneke van Proosdij van Maram-onderwijs. Misschien kunnen wij dan samen bouwen aan een nieuwe mooie onderwijs toekomst.

Geplaatst in Uncategorized.